Over ons

Hartelijk welkom op mijn website, geweldig dat je hier een kijkje neemt. Mijn naam is Margot Boot en ik laat je graag meegenieten van mijn passie voor thee. Mijn ondernemersreis deel ik met veel plezier met jou via deze site, de blogs en social media. Er komt veel kijken bij het opstarten van een eigen theekwekerij in Nederland.  Ik geef je met liefde een kijkje achter de schermen van mijn bedrijf.  

Wat je kunt vinden op mijn website? Informatie over de theekwekerij, maar ook over duurzaamheid en de verschillende soorten thee. Ik leg uit wat thee met je doet en hoe je het lekkerste kopje thee zelf kunt zetten. Ook vertel ik je hoe je thee maakt van theeplanten zodat je het ook thuis kunt proberen. Natuurlijk mogen de lekkerste theesoorten uit het assortiment van Puur Thee Geluk niet ontbreken. En ik deel de leukste recepten & adresjes met jou. Theeliefhebbers klaar? Thee drinken maar!

Over ondernemer Margot Boot

Sinds ik de HTS voor Confectie heb afgerond, ben ik al jaren werkzaam als professional op het gebied van ontwikkeling, inkoop, productie en duurzaamheid in de confectie. Mode is een heel veelzijdig, dynamisch vak . Mijn kennis breng ik nu met veel plezier over aan de jonge generatie die eraan komt. Daarnaast adviseer ik als ambassadeur van duurzaamheid bedrijven over de impact die de confectie op de aarde heeft en wat we hieraan kunnen doen om dit te verbeteren.

Passie heb ik niet alleen voor mode, maar ook voor thee. Mijn vrienden kennen mij altijd al als enorme liefhebber van thee. s ’Ochtends, s ’middags. s ’avonds en zelfs s ’nachts; thee kan wat mij betreft altijd. Het moment maakt niet uit en ik kan dan heel erg genieten van een mooie thee melange. Door uiteenlopende reizen mocht ik verschillende theeculturen over de hele wereld van dichtbij bewonderen; van China tot aan Marokko en van India naar de Azoren. Thee is voor mij een manier van ontspanning voor zowel lichaam als geest.

Daarnaast ben ik heel nieuwsgierig van aard en dol op onderzoeken. Ik test graag uit hoe je de lekkerste pesto maakt, hoe je zelf de lekkerste groenten laat groeien en wat je kan doen met die hele voorraad heerlijke zeepjes in de kast.  En het is belangrijk voor mij om beter voor onszelf en de aarde te zorgen, waardoor we op een leuke manier onze voetafdruk  die we achterlaten kunnen verkleinen.  Ook ga ik graag op stap. Op zoek naar bijzondere adresjes om lekker te eten en drinken afgewisseld met winkels voor mooie planten, accessoires voor in en om het huis om het leven leuker en makkelijker te maken en natuurlijk thee en andere lekkere delicatessen.

Deze nieuwsgierigheid heeft mij ver gebracht. Zo vroeg ik mij op een dag af waarom we in Nederland geen thee kunnen maken. Er zijn genoeg theetuinen met kruiden waar je heerlijke thee infusies kunt maken, maar een echte theetuin kon ik niet vinden. Het werd de hoogste tijd om deze uitdaging aan te gaan. Ik ben begonnen met onderzoek op het internet en het lezen van boeken en vakliteratuur. Om meer over thee te leren en proeven heb ik deelgenomen aan workshops van theesommeliers en  training gevolgd aan de ITC Academy in Den Haag met theesommelier Mariëlla Erkens.

Daarnaast ben ik in London geweest voor masterclasses in tea cultivation en tea manufacturing aan de UK Tea Academy onder leiding van Jane Pettigrew met specialist Nigel Melican. Beiden hebben jarenlang ervaring in de wereld van thee. Het was fantastisch om van hen les te hebben. Ik volgde deze inspirerende en super leerzame trainingen met als doel om lokaal een groene omgeving te kunnen creëren waar thee planten, het maken van thee en genieten van thee centraal staan.

Margot Boot, theeliefhebber, trotse eigenaresse van Puur Thee Geluk en ambassadeur duurzaamheid

Wil je meer lezen over mijn avontuur als ondernemer en ben je nieuwsgierig naar mijn theekwekerij? Ik organiseer leuke workshops en rondleidingen waarbij je met eigen ogen mijn kas kunt bewonderen. De deur staat voor je open. Ook vind ik het ontzettend leuk om met jou in contact te komen, zodat we onze passie voor thee met elkaar kunnen delen. Je kunt mijn avonturen in de kas en als ondernemer volgen via Facebook en Instagram, maar je kunt mij ook mailen als je een vraag hebt over het assortiment, de theekwekerij, duurzaamheid of de productie. Neem ook een kijkje bij meest gestelde vragen, misschien heb ik jouw vraag al beantwoord.

You can’t buy happiness but you can buy & drink tea and that’s kind of the same

Contact opnemen