Een heerlijk recept voor blauwe bessen cake met Earl Grey van en voor Puur Thee Geluk. Ik ben jarig in de oogstperiode van de blauwe bessen en wat een feestje is dat. Mijn vriendin neemt altijd bessen uit de Betuwe voor me mee en de eerste doos is altijd zo op, lekker puur natuur. En als er dan nog wat over is, maak ik deze cake lekker voor bij een high tea of verjaardag.
Wat heb je nodig?
- 150 gram ongezouten boter
- 1 theelepel losse earl grey thee
- 220 gram suiker
- 2 eieren
- 200 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 150 gram Griekse yoghurt
- Citroenrasp van 1 citroen
- 125 gram blauwe bessen
Aan de slag
- Verwarm de oven op 160 graden
- Vet een bakblik in met boter
- Smelt de boter met de Earl Grey theeblaadjes. Laat het daarna 20 minuten intrekken en afkoelen. Gebruik een zeef om de theeblaadjes eruit te halen.
- Mix de droge ingrediënten suiker, bloem bakpoeder en citroenrasp samen
- Veeg de natte ingrediënten eieren en Griekse yoghurt toe en roer het beslag goed door
- Schep de blauwe bessen er voorzichtig doorheen en giet het beslag in het bakblik
- Bak de cake 1 uur in het midden van de over en controleer met een houten stokje in het midden va de cake of de cake niet meer vochting is
- Als de cake is afgekoeld kan je er nog wat poedersuiker en wat achtergehouden blauwe bessen over strooien
Een kopje thee erbij en het genieten kan beginnen. Eet smakelijk!